no-img
فروشگاه اینترنتی خرید دانلود

تحقیق / اختلاف با خانواده را چگونه مدیریت کنیم؟؟ - فروشگاه اینترنتی خرید دانلود

فروشگاه اینترنتی خرید دانلود
مطالب ویژه
اطلاعیه های سایت

صفحه جدا

تحقیق / اختلاف با خانواده را چگونه مدیریت کنیم؟؟


اختلاف با خانواده را چگونه مدیریت کنیم؟؟

روابط فرزندان با خانواده معمولاً یک رابطۀ عاطفی،دوستانه و پایدار است و هرگز قطع نخواهد شد.با این حال ممکن است در مواردی بین فرزندان و پدر ومادر اختلافاتی بوجود آید.اگر شما با خانواده خود اختلاف پیدا کردید،راه حل های زیر می تواند به شما کمک کند:

Ø اگر مقصرید،از اعضای خانواده(پدر،مادر،برادر یا خواهر)عذرخواهی کنید.

Ø به تجربه پدر و مادر و افراد بزرگتر خانواده اهمیت بدهید و به آنها احترام گذارید.

Ø سعی کنید آرام باشید و دلایل خود را برای آنها مطرح کنید.

Ø سعی کنید خود را بامقررات خانواده یا شرایط مالی آن تطبیق دهید.

Ø از فرد دیگری برای حل مشکلات کمک بگیرید.

Ø دلایل افراد بزرگتر را بشنوید و از افراد منصف کمک بگیرید.

اختلاف بین دو فرد در صورتی که کنترل نشود و ادامه پیدا کند یا با گفتن سخنان و رفتارهای ناپسند بیشتر شود،ممکن است وضعیتی را برای فرد یا افراد به وجود آورد که هر دو طرف از رفتار خود پشیمان شوند.

مدیریت اختلاف یعنی:شناخت علت اختلاف،برخورد منطقی،صادقانه و به موقع افراد با موضمعی که اختلاف به خاطر آن به وجود آمده است و پیدا کردن راه حل منطقی برای حل اختلاف.

اختلافات خانوادگی در حد طبیعی، بخش از زندگیست که منشاء ایجاد آن تنوع و تفاوت شخصیت اعضای خانواده از نظر عقاید، باورها، سلیقه ها و … است.

۱-حدود خود را حفظ کنیم.

۲- محیطی صمیمی و شاد فراهم کنیم.

۳- قضاوت نکنیم.

۴- در صورت بروز اختلاف به جای جنگ و دعوا، با درایت و نرمی مساله را حل کنیم.

۵- به دیگر اعضای خانواده اجازه دهیم تا نظرات خود را نیز بیان کنند.

۶-بر عصبانیت خود غلبه کنیم.

۷- برای برقراری ارتباط موثر و صمیمی آموزش ببینیم و برنامه ریزی کنیم.

۸- ناامید نشویم بیاد داشته باشیم که مشکلات ما را متوقف نمی کنند بلکه بما می آموزند.

و مهم تر از همه قبل از به وقوع پیوستن اختلاف باید جلوی آن را بگیریم :


–  طرف مقابل را دعوت به گفت‌وگو در شرايطي آرام كنيد:

وقتي احساس مي‌كنيد بحث با همسرتان طيف خصمانه گرفته است و با چاشني دلخوري همراه شده بلافاصله لحن‌تان را ملايم كنيد و از او بخواهيد اجازه بدهد پس از چند لحظه تامل، در محيطي مناسب‌تر و در شرايطي مساعدتر بحث را ادامه بدهيد براي مثال اگر ايستاده و دست‌هايش را مشت كرده و با هيجان صحبت مي‌كند به او پيشنهاد كنيد ۲ نفره به هال يا آشپزخانه برويد و چاي بنوشيد و در همان حال با هم گپ بزنيد.
-صدا و چهره‌تان را تنظيم كنيد:

گاهي وقت‌ها پيش مي‌آيد كه در حين قانع كردن يك نفر ناخودآگاه صداي‌مان از حد عادي بلندتر مي‌شود يا رنگ رخساره‌مان تغيير مي‌كند يا ابروهاي مان در هم گره مي‌خورند اين حالت‌ها را در خود تشخيص دهيد و بلافاصله كنترل‌شان كنيد. در نظر داشته باشيد كه حتي اگر طرف مقابل كنترلي روي صدا و چهره‌اش ندارد شما نبايد شبيه او رفتار كنيد بلكه بايد او را هم دعوت به آرامش كنيد.
-به سيم آخر نزنيد:

مي‌دانيد به سيم آخر زدن يعني چه؟ يعني فكر نكنيد به واسطه اين مشاجره همه چيز در زندگي شما به آخر رسيده و قرار است پس از اين ماجرا همه چيز منجمد شود و بنابر اين شما مجازيد هر طور مي‌خواهيد رفتار كنيد كه مبادا فرصت و موقعيتي را براي ضربه زدن به طرف مقابل از از دست بدهيد.
زوج‌هايي كه در دعواهاي‌شان به هم بد مي‌گويند، با يكديگر برخورد فيزيكي دارند، نقطه ضعف‌هاي يكديگر را در دعوا ياد هم مي‌اندازند و به خانواده‌هاي يكديگر توهين مي‌كنند همان‌هايي هستند كه خيال مي‌كنند دنيا پس از اين جنگ خانوادگي به پايان مي‌رسد و ديگر قرار نيست توي چشم هم نگاه كنند يا كنار هم زندگي كنند!
به ياد داشته باشيد كه هر بار كه حريمي را مي‌شكنيد ديگر هرگز نمي‌توانيد آن احترام از دست رفته را بازسازي كنيد و احتمال دارد در مشاجرات بعدي او يا شما پرده‌هاي حرمت بيشتري را از هم بدريد و بيشتر و بدتر به هم توهين كنيد.
–  راه‌هاي حل مساله را ياد بگيريد: يكي از دلايل مشاوره ميان زوج‌ها اين است كه آنها در مواجه با يك مشكل نمي‌دانند چطور به آن فكر كنند و چطور حل و فصلش كنند. براي حل يك مشكل همان‌طور كه پيشتر در گزارش‌هايي اشاره كرديم در وهله اول بايد آن را بدرستي تشخيص دهيد، سپس به همه راه‌هاي ممكن براي حل آن بينديشيد. سپس به اين راه‌حل‌ها راه‌هاي پيشنهادي همسرتان را هم اضافه كنيد و در جلسه‌اي خانوادگي همه را مطرح كنيد و در نهايت كنار هم تصميم بگيريد كه كدام يك را براي حل مساله انتخاب كنيد.